18 Ekim 2014 Cumartesi

Mucitler!


Dünyadaki tüm ünlü mucitler hakkında düşünün. Mesela Bill GATES, Thomas EDİSON, Alexander Graham BELL.. vb. bunların hepsinin bir ortak yönü nedir sizce? Evet, tabii ki meraklı birer insan olmaları ve öğrenmeyi çok sevmeleridir.  Böyle kişilerin her zaman kendi yaşamlarını ve diğer insanların yaşamlarını daha da iyi halle getirebilecek bir fikirleri vardır.

Siz de belki başka bir mucitler olmadığını veya dünyaya gelebilecek en iyi mucitlerin geldiğini düşünebilirsiniz. Eğer öyleyse, bu düşünceniz doğru değil çünkü mühendisler, bilim insanları ve mucitler sürekli yeni şeyler keşfediyorlar ve icat ediyorlar. Belki bir gün siz de bir gün onlar gibi bir mucit olabilirsiniz.

Mucitler ve Çalışma Alanları
-    Fizikçiler, matematikçiler ve diğer bilim adamları bilgisayarlar, uzay araçları, elektronik gibi konular üzerinde araştırmalar yapar.
-    Günlük hayatımızda karşılaştığımız problemler üzerinde kafa yorarsanız belki bir tanesine bir çözüm bulabilirsiniz. Tek gereken çözmek istediğiniz konu hakkında öğrenmek yeterince okumak ve ne gibi araştırmalar yapıldığından haberdar olmak. Sonra da kendi bakış açınıza göre bir yol düşünmek.
-    Belki siz güneş enerjisini ya da rüzgâr enerjisini daha faydalı ve yararlı çalışmasını sağlayabilecek bir yol bulabilirsiniz hatta farklı bir enerji kaynağı bile keşfedebilirsiniz.
-    İcatlar aynı zamanda doktorların da hastalarını iyileştirmesine ve insanların daha sağlıklı yaşamasına yardımcı olabilirler.
-    Tarım araştırmacıları da herkese yetecek kadar sağlıklı tarım ürünleri yetiştirebilmek için araştırmalar yaparlar.
-    Siz de artık bir araştırmacı olabilirsiniz. Fen derslerinde öğrendiklerinizi geliştirdikçe ve daha fazlasını öğrenmek için kendiniz kitaplar okuyup kendiniz deneyler yaptıkça bir gün bir problemin çözümünü rahatlıkla bulabilirsiniz veya aynı işi daha az enerjiyle yapabilecek bir yok keşfedebilirsiniz. Öğrenmeye devam…

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa