19 Ekim 2014 Pazar

Modern Bilgisayarların Öncüsü Bill Gates!

Eğer bilgisayarları, bilgisayar oyunlarını seviyorsanız bunlara çok büyük bir şekilde katkısı olan Bill Gates’i tanımalısınız. Bill Gates yazılım üretme konusundaki öncülerden biriyken Microsoft firmasının ortak kurucularından olmuştur.
Bundan çok da uzun olmayan bir zaman önce ancak sadece birkaç okulda ve evde bilgisayar vardı. Buradaki kişilerin bu bilgisayarları kullanabilmeleri için o zamanlar çok karmaşık olan bilgisayar programlamayı bilmeleri gerekiyordu.
Bill Gates 1955 yılında Seattle da dünyaya geldi. Okulda dersleri iyiydi ve matematik ve fen derslerini çok seviyordu. Bazen canı sıkkın ve yalnız olarak görünüyordu.  Ailesi onu devlet okulundan alıp onu yetiştiği özel okula vermişti.
Yerel bir bilgisayar şirketi okuluna bilgisayarlar bağışlamıştı ve okulu da bu bilgisayarlarla bir bilgisayar laboratuvarı kurdu. Böylece arkadaşı Paul Allen be Bil Bu laboratuvarda oldukça fazla zaman geçirmeye başladılar. Bu onlar için sorun olacak gibi görünse de onlar hallerinden çok memnundular ve beraber sürekli bilgisayar programları yazıyorlardı.
Bill Gates Hakkında
-    Bill Gates okumayı her zaman sevmiştir. Çocukken ansiklopediler okumaktan oldukça hoşlanmaktaydı.
-    Bill Gates ve Paul kendi şirketlerini lisedeyken kurdular. Seattle için bir trafik programı yazmışlardı ve bundan 20 0004$ kazandılar.
-    Bill her zaman rekabetçi bir kişi olmuştur. Çocukken monopoly ve risk gibi tahtada oynanan oyunlar oynamayı severdi.
-    Üniversite okumaya Harvard’a gitti ancak bilgisayar şirketi için daha çok çalışmak isteyince üniversiteyi bıraktı.
-    Parlak zekalı bir teknoloji uzmanı olmanın yanı sıra aynı zamanda akıllı bir iş adamıdır.
-    Bill Gates dünyadaki en zengin insandır. Vakfı sayesinde başkalarına be okullara yadım amacıyla trilyon dolarlar harcamaktadır.
-    Bill Gates çok çalışkan bir insandır. Asistanları onu bazen sabahları işe geldiklerinde onu çalışma masasında uyuyakalmış bir şekilde bulmaktadırlar.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa