11 Şubat 2016 Perşembe

Albert Einstein (Albert Aynştayn)

Albert Einsteinin teorilerinin hayatımızda pek bir yeri olmadını düşünebilirsiniz ya da bize ne gibi bir yararı olduğunu anlamayabilirsiniz. 
Ancak onun buluşları televizyonların, garaj kapılarının, DVDlerin yapılabilmelerini sağladı.
Einstein zamanın en zeki bilim insanlarından biridir. 1999 yılında TIME dergisi tarafından “yüz yılın insanı” olarak adlandırılmıştır.

Albert Einstein’ın hayatında kişisel olarak çok çabalamalarda bulunmuştur. Büyükannesi onu ilk gördüğünde kalın kafalı olarak nitelendirmiştir. Dört yaşına kadar konuşmamıştır ve Yedi yaşına kadar bazı kelimeleri sürekli tekrar eden bir çocuk olmuştur. Bazı araştırmacılar onun bir çeşit otistik olduğunu söylemektedirler. Albert Einstein dokuz yaşına kadar okuma yazma öğrenememiştir. Öğrenmeyi sevmesine rağmen okula gitmeyi sevmemiştir. Yetişkin oljduktan sonra bile düzensizlikleri ve devam etmiştir. Sık sık randevularını unutur ve girmesi gereken dersleri kaçırırdı. O tam olarak “dalgın profesör” idi.


  • Albert Einstein 1879 yılında Almanya’da doğmuştur. Ailesinde bir de kendisinden küçük kız kardeşi vardı.
  •  Einstein’şn bilime olan ilgisi ilk defa babasının ona bir cumpas hediye etmesi ile başlamıştır.
  • kOkulu sevmemesine rağmen kendi kendine öğrenmeyi ve okumayı sevmiştir.
  • Klasik müzikle ilgilenmiş ve piyano ve keman çalmayı öğrenmiştir.
  • Einstein ilk bilimsel makalesini 16 yaşındayken yazmıştır.
  • Bir barış sever olarak hayatı boyunca savaştan nefret etmiş ve hep barış için çabalamıştır. Amerikadaki insan hakları hareketine destek vermiştir.
  •  Einstein 1915 yılında yayınladığı röletivite(görelilik/görecelik) teorisini yayınladıktan sonra meşhur bir bilim insanı haline gelmiş ve 1921 yılında Nobel fizik ödülüne layık görülmüştür.


Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa