14 Şubat 2016 Pazar

Sir Isaac Newton

Isaac Newton demiştir ki düşmek diye bildiğimiz şey aslında nedir? Newton her şey hakkında derin düşünmeyi seven daha fazla bilgi edinmek isteyen çok meraklı bir kişiydi.
 O zamanının en önemli matematikçileri arasında yer aldı. Işığın doğası ve renkleri hakkındaki buluşlarının yanında en meşhur buluşu olan yer çekimi kanununu keşfetti.
Sir Isaac Newton 1643 yılında doğdu. Çiftçi olan babası Newton doğmadan 3 ay önce ölmüştü. Newton büyük annesinin yanında büyüdü. 18 yaşına geldiğinde matematik, fizik ve astronomi bilimlerinde eğitim almak üzere Cambridge Üniversitesine gitti. 

Veba salgınından dolayı Cambridge Üniversitesi iki yıllığına kapanmıştı. Tekrar açıldığı zaman Newton geri döndü ve Profesör oldu. 
Newton’un hayatta liderlikle ilgi rolleri de olmuştur. Kendisinin ülkenin parasını koruyorum diye tabir ettiği kraliyet darphane bekçiliği görevinde bulunmuştur. Ayrıca kraliyet topluluğu komitesinde başkanlık görevinde bulunuyordu. 
Newton çok zeki bir insan olmasının yanında geçinilmesi zor bir insandı. Diğer bilim insanlarıyla ve araştırmacılarla sık sık tartışırdı ve huysuzca davranışlarda bulunurdu.
Isaac Newton erken doğumla yani prematüre olarak dünyaya gelmişti. Zayıf ve güçsüz bir çocuktu. Yaşama ihtimali az olarak görülmüştü ama o yaşamayı başardı. 
Isaac Newton okulu sevdi. Çocuk yaşta matematikle ve bilimle uğraştı. 12 yaşındayken annesinin ikinci kocası öldüğü için annesi geri dönmüştü. Annesi onu çiftçi yapmak için okuldan aldı ama o çiftçiliği sevmedi. Sonunda tekrar okula döndü.
Newton üniversiteye gittiğinde zengin öğrencilerin eşyalarına bekçilik yaparak ve odalarını temizleyerek çalıştı.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa